Amikor az ingatlanod árucikké válik

  • -

Amikor az ingatlanod árucikké válik

Eljött az idő, amikor az eladóknak is komolyan kell venniük az ingatlanuk felkészítését az eladásra. Ennek egyszerű az oka – ebben a nagy ingatlandömpingben eladhatóbbá váljék az ingatlanuk.

Az ingatlanod piacra dobása előtt ismerkedj meg a Home Staging “tudományával”.

Ha ingatlant akarsz eladni, akkor az otthonod családi fészek helyett árucikké válik. Annak érdekében, hogy a Te portékád legyen a legszebb a piacon, tegyél meg mindent! Ez az ún. Home Staging, azaz ingatlanfelkészítés eladásra.

A “staging” jelentése színrevitel. Ez esetben az otthon színreviteléről van szó. Amerikai találmány és azt gondoljuk, sok olyan része van, amit mi itthon, főleg kisvárosokban, nem fogunk alkalmazni – pl. teljes festés, konyha-, fürdőszoba felújítás, bútorbérlés, műalkotások bérlése. Nagyon korlátozott az az összeg, amit rá tudunk fordítani az eladó sorba kerülő ingatlanokra.

Meg kell találni a középutat a túl kevés és a túl sok között – ez az optimális tartomány, az élet legtöbb területén létezik.

Mi az amit Te is meg tudsz tenni, hogy vonzóbbá, ez által gyorsabban eladhatóvá tedd lakásod/házad?

  • Tüntess el mindent, ami akadályozza az eladást! – Dobozolj!
  • Távolítsd el a személyes ízlést! – Kerüld az élénk színeket, állatmintákat, sajátos dekorációkat (erotikus, vallási, politikai képek, jelképek), a túl sok családi fotót!
  • Raktározd a  túlméretezett és felesleges bútorokat! – Vidd pincébe, garázsba, rokonhoz, ismerőshöz, raktárba!
  • Definiáld a tereket! – Funkcionálisan rendezd be a szobákat, a funkciónak megfelelő minimális bútorral, ami nem akadályozza a közlekedést, de megmutatja mire alkalmas a helyiség!
  • Állattartó vagy? –  Kutyaszőr, macskaalom, rágcsálók ketreccel a legrosszabb ómenek! Próbáld meg legalább háznézés idejére máshoz vinni kedvencedet.
  • Szellőztess!

Mért van szükség legalább a fent említett feladatok elvégzésére?

  • A vásárlók 75 %-a nem képes meglátni az ingatlanban rejlő lehetőségeket, mert gátolja, befolyásolja őket a tulajdonos ízlésvilágát, életvitelét tükröző látvány.
  • Az ingatlan hirdetésében szereplő képeknek meggyőzőnek kell lennie, hogy a vevő személyesen is meg akarja tekinteni az ingatlant.
  • Az első benyomás, amikor is a vevő belép egy eladó lakásba, az ami megmarad benne. Ettől függ, hogy kihúzza-e a listáról, vagy nem.

Az emberek sokfélék, és a megoldások is sokfélék. /Vekerdi Tamás/

Nem tudod kívülállóként szemlélni az otthonod?

Az ingatlanodban szakemberként, meggyorsítjuk az optimális áron való értékesítést a Home Staging szolgáltatással. Lakberendezési stílustól függetlenül elsődleges célunk az, hogy harmonikus összképet alakítsunk ki, és a lehető legjobbat hozzuk ki az ingatlanod adottságaiból. Ezáltal vonzóbb lesz a szemnek és jobban eladható lesz.

Illusztrációk