Otthonosság télen

  • -

Otthonosság télen

Category : Az otthon arculata

Az őszvégi és téli hosszú, sötét estékre lakásunkat is fel kell készíteni, ahol a  kinti hideg miatt több időt töltünk. Nincs is jobb annál, mikor bekuckózhatunk otthonunk melegébe, és körbevesszük magunkat puha párnákkal, takarókkal…

Forrás: Shutterstock

A dánok szerint a hygge az élet legmélyebb értelmének megtapasztalása: a lecsendesedés, a nyugalom, a boldogság és a béke pillanata

Ilyenkor nagyobb figyelmet kell fordítani otthonunkra, és meríteni kell a skandináv népek lakberendezéséből. Rövid nyár és hosszú, zord tél jellemzi földrajzi helyüket, ezért minden eszközt felhasználnak a fény megtöbbszörözésére, a természet becsempészésére, a melegségérzet megteremtésére.

  • A szellős berendezés segít a fény terjedésében. A jól eltalált arányok nagyon fontosak (tér – bútorok). Azokban a terekben, ahol sok időt töltesz, törekedj a felesleges, használaton kívüli tárgyak lecsökkentésére.
  • Tükröződő, csillogó felületekre, anyagokra van szükséged a fényérzet növelése érdekében.

 Meríts ihletet a téli hegyvidékből

  • Csempézd be az otthonodba a természetet. Dobd fel zöld színű kiegészítővel a lakást. Szívós és ellenálló, továbbá kis fényigényű növényeket helyezz el, amik kitartanak a félhomály, a fűtés és kevés páratartalom ellenére.  A fából készült berendezések, apró tárgyak is segítenek abban, hogy a kint alvó természet helyett az otthonunkban érezzük a harmóniát és a meghittséget. Helyezz fatálba, vagy kis szövetzsákokba természetesen illatozó, szárított növényi anyagokból álló keveréket, pot-pourrit.

  Fa burkolat, növények

Szellős, Színes

pot-pourri

  • A világításra, a hangulatfényekre ebben az időszakban van a legnagyobb igényed.

Festett üveg hangulatlámpa

Üveghangulatfény 10 LED

Mécsesek

Gyertyák

  • Vedd körül magad olyan színekkel és anyagokkal, amelyek melegséget árasztanak.

A rénszarvas bundájára emlékeztető pihe-puhaságok

  • Decemberben jöhet az igazi skandináv hangulat.

Piros-fehér színvilág