Központban a konyha

  • -

Központban a konyha

Lezárult a 2018-as, három napos kitchen wonderland a Budapest Arénában.

Idén is többféle trend hódít. A közös cél mindben az, hogy a konyha mindinkább szobaszerű, meleg, barátságos hangulatú térré váljon. Ezzel a konyha, az étkező és a nappali egységes egésszé áll össze – mint társasági zóna.

A látogatók megismerkedtek a 21. századi ember igényeit maradéktalanul kielégítő innovációkkal és multifunkcionális okos-eszközökkel.

“A mozgásérzékelős konyhai csapok, a belső tartalmat folyamatosan ellenőrző hűtőszekrények és a programozható kávéfőzők egyre kevésbé számítanak luxusnak. A különféle intelligens eszközök lehetővé teszik a lakástulajdonosok számára, hogy termékeket rendeljenek, emlékeztetőket állítsanak be, vagy recepteket találjanak egyetlen gombnyomással.” /Harsányi Gábor/

A konyha újjászületése – Egy kis ízelítő az idei trendekből a Konyhakiállítás szakértőitől

Harsányi Gábor, a Lakberinfo főszerkesztője:

„Az élénk színek továbbra is a toplistás trendek között vannak. A sárga, a kobalt kék, a zöld, a fekete, a szilva és az év színe az ultra viola is feltűnik a konyhában, de ha tartasz a drámai kontrasztoktól, a szintén divatos pasztell árnyalatokkal csempészhetsz vidámságot a konyhádba.”

Válassz stílust saját ízlésednek megfelelően.

Népszerű a multifunkcionális konyhasziget, a felette elhelyezett három függő lámpa, a szekrények alsó oldalára szerelt LED szalagok, az élő növényfal. A stílusnak megfelelően használhatsz nyers betonfelületeket, rusztikus fát, elegáns márványt, technikai köveket és a terrazzo is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A jól megszokott króm kiegészítőket idén felváltják a színes konyhai kisgépek, az arany, a réz, a bronz A nagy nyertes az intelligens konyha.

„Újdonság, hogy ebben az évben különösen nagy hangsúlyt kapnak a multifunkcionális szigetek, elrejthetünk bennük mosogatót, sütőt, de akár borhűtőt is.” /Csorba Anita tértervező/

„Évek óta uralkodó a fekete szín a konyhai trendekben jó tanács: a sok feketét fa felületekkel lágyíthatjuk, tehetjük barátságosabbá.” /Krivarics Ditta lakberendező/

A konyhánkat hosszú időre tervezzük, ezért jól át kell gondolni az alapjait. A legfontosabb a kiválasztott funkciók, azok elhelyezése, sorrendje, ergonómiája. Az aktuális trendekkel pedig vigyázni kell!

A szobaszerűséget fokozhatjuk, ha a zárt faliszekrények helyére nyitott polcokat szerelünk, melyekre pl. szakácskönyveket, esztétikus konyhai eszközöket, növényt helyezhetünk. – Nem érdemes csak nyitott polcokat használni, mert egyrészt elveszíthetjük a rendezettség érzetét, másrészt a tisztaság eléréséért sűrűn kell portalanítani.