3d térrendezés

belsőépítészet2 belsőépítészet1 belsőépítészet3

HARMÓNIA = TÉRKÉPZÉS + STÍLUS + HANGULAT

A belsőépítészet a legnagyobb felelősség és a legnagyobb használati értéket biztosító művészeti ág.

Ha érzékeled a lakásod/házad problémáját

  • mert nem érzed benne jól magad
  • mert naponta bosszúságba ütközöl
  • mert hiába tologatod a bútorokat ide-oda, nem találod a megoldást

akkor kell mélyebbre visszanyúlni és a tereket kell újrarendezni.

A jól rendezett terek biztosítják számodra az alapot otthonod kényelméhez, jól használhatóságához. A térkialakításnál nem lehet elhamarkodott döntéseket hozni. Az ingatlanátalakítása nem olcsó mulatság és hosszú távra szól. Éppen ezért nem mindegy, hogyan valósítod meg. Minden építő hozzászólás segít.

A térrendezés (a téralakítás) a belső terek térkaraktereinek meghatározása, a terek kapcsolatának módja,  a térhatárolók – a padló, a falak (a nyílászárók) és a mennyezet- kialakítása.

A méretarányos  alaprajz elkészítése az első lépés. Ezen látszanak a fő- és mellékfalak, a nyílászárók,  és egyéb fix elemek (kémény, cserépkályha …). A méretarányok megtartásával szerkeszthetők a különböző változtatások. Az alaprajz felkottázása (méretek beírása) a szakemberek munkájához szükséges.

Eredeti alaprajz Új alaprajz 01

 

 

 

 

Az eredeti alaprajz, és egy változtatási lehetőség látható a képeken.A megrendelő a középre eső terekre kért változtatást. Szüksége volt egy nappali-étkezőre és egy külön bejáratú hálószobára.

A berendezési alaprajz  a bútorok funkció szerinti elhelyezését tünteti fel. A méretarányos terv megmutatja, milyen paraméterű bútort használhatunk, esetleg a meglévőt hol tudjuk a legpraktikusabban elhelyezni.

Berendezési alaprajz

‘Kép’zeld el! – ami annyit jelent: Alkoss egy ‘kép’et róla!

A 3d látványterv nyújtja a legtöbb segítséget a tervezéshez, mert itt kezdenek értelmezhetőbbé válni a terek. Az emberek többségének nehéz elképzelni a térkapcsolati lehetőségeket. A számítógép segítségével könnyen alakíthatók a terek, bonthatók le falak, helyezhetők át a nyílászárók. Mind ez a valóságban költséges, időigényes és nehezen visszaállítható folyamat.

Berendezett 3d

A 3d látványterv az alkotói fantáziát szabaddá teszi, de azzal a felelősséggel, hogy az megvalósítható legyen.

A tervezésre nem szabad sajnálni az energiát, meg az időt. Többszörösen megtérül. Tervek nélkül a kivitelezés egy rémálom lesz. Tele lesz ad-hocc műszaki megoldásokkal, időpocsékolással és csak úgy folyni fog kifelé a pénz.

Korunkban már nincs szükség kézi rajzolásra, csak egy szerkesztőprogramra online, vagy a gépre telepítve  (és némi tudásra…), és már tervezhetsz is. Készülj fel rá, hogy időigényes feladat.

Ha úgy gondolod, hogy inkább szakemberre bízod – akkor SZÁMÍTHATSZ RÁNK.

Van aki a csupasz falakat látja, mi a falak közti lehetőségeket.