Története

Az otthonteremtés művészete egyidős az emberiség történetével

Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.

természet2

A természetre, mint az emberi világ forrásaként kell tekinteni, nem pedig kizsákmányolni. Minden, amit a természet alkotott, a tökéletes funkcionalitás, az elragadó szépség, a könnyű használhatóság és a körülményekhez való alkalmazkodás egy-egy csodálatos példája. A természet a legjobb tanácsadó.

Ha az épület úgy lett megtervezve, úgy lett megépítve, hogy a tulajdonságai harmóniában vannak a természettel, akkor ez az épület jó hatással lesz ránk és a környezetére. Amikor létrehozunk egy épületet, létrehozunk ezáltal egy olyan közeget, mely akkor válik harmonikussá, ha be tudja fogadni a természet energiáit.

Már az ősidők óta fontos szerepet játszottak az ember életében a természet energiái – az égitestek elhelyezkedése, kisugárzása, a Föld polaritása, a domborzati- és az időjárási viszonyok – melyeket figyelembe vett lakóhelye kialakításakor. Az épületek formai kialakításánál geometriai törvényeket alkalmazott, mert a formák különböző dolgokat sugallnak. A ma építészei felhasználják mind azt a tudást, amit az emberiség a hosszú évek tapasztalásával elért. Ezek együtt az időtálló szabályok.

A barlang, az építmény elődeinknél elsősorban a védelmet jelentette. A régészeti lelőhelyek tanúsítják, hogy a főzés, pihenés és a hulladék helyét már elkülönítették. Ez a bizonyíték az első “lakberendezett” otthonra. Az évek múlásával az otthon kialakítása függött a helytől, az életmódtól, az eszköz- és anyaghasználattól,  a vagyontól …

Ha érdekel a történelmi áttekintés, a korszakok, a stílusirányzatok, akkor képekkel illusztrálva megtalálod itt.

A ma emberének már mást jelent az OTTHON szó. Egy olyan hely, amit nem csak használ, hanem jól is érzi benne magát. Kiszolgálja igényeit, teret biztosít tevékenységeihez, megnyugvást ad a rohanó világban. Praktikus, esztétikus, kényelmes és a kívánt infrastruktúrájával fenntartható.

 Egy általunk elképzelt otthon

  • Megfizethető – ésszerű gazdasági erőfeszítéssel jár
  • Megfelelő – alkalmazkodik az új életmódokhoz és a családi formákhoz
  • Minőségi és fenntartható – olyan lakhatási forma, amely megfelel a fenntarthatósági és energiahatékonysági kritériumoknak.