Karaktere

Mindannyian mások vagyunk otthonaink is másak.

Azonosság – másság, avagy mindenki másképp egyforma.

másság

A történelmünk során kialakultak az építészet időtálló szabályai az éghajlati, a földrajzi adottságok, a statika függvényében.  A lakóépületekben vannak hasonló szerkezeti, építészeti elemek, anyagok, de mindegyiknek van csak rá jellemző vonása. A belső terek kialakítása is teljesen eltérő, mert mások a helyek, a hagyományok, a szokások, az ízlések, az igények … .

Ha a kötelező alapszabályokon túlléptél, attól kezdve nincsenek szabályok. Csináld úgy, ahogy szeretnéd.

Tanuld meg a szabályokat, mint egy profi, hogy aztán úgy szeghesd meg őket, mint egy művész.

/Pablo Picasso/

Ahány ház, annyi stílus, annyi karakter. – Szólhatna így is a jól ismert közmondás.

Nézzünk néhány emberi habitusból származó stílusmintát:

korszerű otthon

Naprakészen korszerű ember otthona

– Lényeges ismertető jegye a funkcionalitás, amely szerint a látványnál fontosabb a használati érték. Új, díszítettség nélküli, egyszerű, funkcionális bútorokkal berendezett, nem az önmegvalósítás színtere.

művészlakás

Individuális ember otthona

– Személyes és megismételhetetlen, kreatív művészemberek lakása ilyen. Az ilyen lakásra jellemző a sokfajta tárgy, a gyűjtemények, művészi, nem követ semmiféle mintát. Pl. David Bromley lakása.

romantikus

Romantikus ember otthona

– A rengeteg különböző korból származó bútor, tárgy, textília, drapéria jellemzi. A dús redőzésű függönyök, csipkék, rojtok, fodrok, virágmotívumok  mindenütt jelen vannak.

De például szolgálhatnak földrajzi tájegységek (mediterrán, afrikai, keleti, svéd …), korok stílusirányzatai, a vidék stílusa és új stílusáramlatok is.

Amiben biztosan egyformák vagyunk, hogy vannak gondolataink, álmaink, céljaink. Mindannyian vágyunk arra, hogy legyen egy ÉletTér, amit OTTHONnak nevezhetünk. De a cél eléréséhez göröngyös út vezet.

Ha az úton elakadsz, eltévedsz, meghátrálsz – térj be a Stúdióba, Mi instruálunk, inspirálunk, vezetünk, motiválunk és együtt célba érünk.

Mi hiszünk abban, hogy mindenki megtalálja, kialakítja saját otthonát.