Lakberendezés

belsőépítészet2 belsőépítészet1 belsőépítészet3

HARMÓNIA = TÉRKÉPZÉS + STÍLUS + HANGULAT

A lakásnak mindig tükröznie kell használója lehetőségeit, igényeit, életvitelét, mentalitását, ízlését.

Nem könnyű kialakítani azt a helyet, amely nem csak a fizikai, hanem a lelki komfortigényeinket is kielégíti. Ez utóbbi miatt szükséges, hogy stílusa is legyen a lakásnak.

A stílus a különböző karakterjegyek együttes megjelenítése.

Már a téralakításnál gondolni kell a stílusra, mert a térhatárolók osztásrendje, léptéke, arányai, ritmusa mind fontos stílusalakító eszközök. A térberendezés is stílusformáló. A berendezés zsúfoltsága vagy ritkasága, áttekinthetősége is jellemző lehet egy stílusra. A stílust befolyásolják továbbá az éghajlati, földrajzi adottságok, az építőanyagok, az építési kultúra, a nemzeti hagyományok, a múltbeli korok stílusai (Épített környezettörténetünk I. II. III.)

Akár térben, akár időben utazva találod meg az ideát, mindig szükség van “átírásra”, átfogalmazásra.

Egy szerkesztési mód, formák, színek, jellemző anyagmixtúrák, díszítő motívumok, mind lehetnek egyenként is, együtt is a megcélzott stílus elemei.

A stiláris összhang biztosítja a terek hangulatát.

Stílusminták az emberi karakterből, más országok lakberendezési mintáiból és az építészeti stílusmintákból vehetők.

Családi ház esetén a belső tér, a berendezés karaktere nem állhat szöges ellentétben az épülettel. Régi bérházak, társasházak, lakótelepi házak lakásaira ez az elv kevésbé vonatkozik.

Az otthon az önkifejezés egyik módja.

Eredeti ötletekre,  érdekes, izgalmas anyagokra, formákra megoldásokra szükség van, de sohasem szabad megfeledkezni a használatról.

Ha már jól funkcionál a lakás, megfelelő a helyiségek kapcsolata, a szükségleteknek megfelelően van berendezve és mégsem érzed otthonosnak, az bizonyára azért van, mert nem sikerült a lakást önmagadra szabni.

Minden felmerülő problémának sokféle megoldása lehetséges. Ha igényed van rá, mi elvezetünk a megoldáshoz. A neked tetsző sokféleségből segítünk kifejteni azt a karaktert, ami stílusossá teszi a lakásod. Megmutatjuk azokat az eszközöket amelyekkel elérheted, hogy hangulatos, otthonos hellyé váljon..

Illúzió, hogy a lakás berendezését minden részletre kiterjedően meg lehet tervezni. A fokozatos kibontakozáshoz idő kell.